FortsÀtt till huvudinnehÄll

Alla hjĂ€rtans dag present! 💓

Nu börjar det nĂ€rma sig dagen dĂ„ man kan 
skĂ€mma bort sina kĂ€raste lite extra. đŸ’“đŸ’“đŸ’“


Jag Ă€lskar att kunna mysa i soffan och dricka 
nÄgot varmt tillsammans med familjen.


DĂ„ kĂ€nns det sjĂ€lvklart att man vill pimpa till muggen lite extra och ge bort som en 
alla hjĂ€rtans dag present. 


Jag köpte hem nĂ„gra emaljmuggar 
till det en guldfĂ€rgad vinyl Aslan c114.Jag valde texten: Love MY HOT COCO med hjÀrtan.


Love Àr i typsnittet Carrington
och HOT COCO i Arial rounded .

HjÀrtan hittade jag i Silhuette design biblioteket.


Foliet hÄller fint för beröring &
se sÄn fin present det blev!

Kom bara ihÄg att handdiska! :-)

Lycka till med era muggar!  

💟
Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Silhouette Studio baskunskap - stÀll in din skÀryta

Det hĂ€r inlĂ€gget Ă€r det allra första i en serie med baskunskap i Silhouette Studio®, inlĂ€gg för dig som Ă€r den nyaste av nybörjare!


I detta inlĂ€gg gĂ„r jag igenom hur du stĂ€ller in din skĂ€ryta - var du hittar instĂ€llningarna och vad de olika instĂ€llningarna gör. Jag anvĂ€nder version 4 av Silhouette Studio, som du kan ladda ner hĂ€r om du inte har den.  OBS: Vissa av funktionerna jag visar hĂ€r Ă€r enbart tillgĂ€ngliga om du har en uppgradering av programvaran (Designer Edition eller Designer Edition plus).
1: Panelen för sidinstÀllningar hittar du lÀngst upp i verktygsfÀltet pÄ högra sidan (alternativt i menyn under Paneler ->SidinstÀllningar).

2: Under sidstorlek stÀller du in hur stor din arbetsyta ska vara. Programmet kÀnner av vilken maskin du har anslutit och kan enkelt ge dig standardmÄtten för den maskinen nÀr du vÀljer i rullisten. Du kan ocksÄ ange egna mÄtt, om du t.ex. vill mata vinyl direkt frÄn en rulle eller om du har ett ark som Àr större Àn standardmÄtten.
3: Kommer du at…

SkÀr ut din första design!

Okej, skÀrmaskinen har packats upp och installerats och jag har lÀrt mig hur jag stÀller in arbetsytan. Nu dÄ, kan jag fÄ skapa en design och börja skÀra ut nu?

Absolut, nu gör vi en enkel design och skÀr ut! Börja med att öppna Silhouette Studio och stÀll in din arbetsyta sÄ börjar vi. :)
Det blir ett lÄngt inlÀgg med mÄnga bilder!


Vi börjar med ett enkelt motiv frÄn Silhouette Biblioteket. NÀr du kopplade in din Cameo (eller Portrait, eller Curio, vilken maskin du nu har) sÄ laddades ett antal bilder ner i ditt bibliotek. Biblioteket kommer du Ät genom knappen uppe i listen till höger i Silhouette Studio.


MÄnga av dessa designs Àr enkla att börja med. Jag valde en (enfÀrgad) blomkrans som skÀrs ut i ett stycke. (Jag minns inte om kransen ingÄr i gratisdesignerna eller om det Àr en fil som jag har laddat hem frÄn Silhouette DesignStore...) Dubbelklicka pÄ designen, sÄ tar du med den tillbaka till din arbetsyta.

Den hĂ€r designen kommer med bara skĂ€rlinjerna synliga. Jag brukar föredra…

Print & Cut - gör egna juletiketter - Nybörjarguide

Det Àr sÄ kul att kunna göra egna klistermÀrken och tags dÀr jag anvÀnder print & cut-funktionen för att fÄ den dÀr extra personliga touchen pÄ mina projekt. Nu nÀr det nÀrmar sig jul har jag gjort egna julklappsetiketter till klapparna.


Print & Cut Àr alltsÄ en funktion dÀr du kan kombinera utskrivna bilder med skÀrning, för att tex konturskÀra klistermÀrken, eller för att skÀra ut hangtags med en viss form dÀr du redan har printat din logga och text pÄ papper med passmÀrken.

Men allt det dÀr med passmÀrken och registreringssensorn pÄ maskinen kan vara lite skrÀmmande att ta sig an den första gÄngen! SÄ nu kommer jag att hÄlla er i handen hela vÀgen och gÄ igenom precis steg för steg hur ni gör för att lyckas med Print & Cut!

Börja med att stĂ€lla in din arbetsyta. jag kommer att anvĂ€nda mattan nĂ€r jag skĂ€r ut och jag kommer att skĂ€ra ut pĂ„ Silhouettes printbara ark som Ă€r "letter size", vilket pĂ„ svenska har blivit översatt till "bokstav" (vilket ju int…