FortsÀtt till huvudinnehÄll

Alla hjĂ€rtans dag present! 💓

Nu börjar det nĂ€rma sig dagen dĂ„ man kan 
skĂ€mma bort sina kĂ€raste lite extra. đŸ’“đŸ’“đŸ’“


Jag Ă€lskar att kunna mysa i soffan och dricka 
nÄgot varmt tillsammans med familjen.


DĂ„ kĂ€nns det sjĂ€lvklart att man vill pimpa till muggen lite extra och ge bort som en 
alla hjĂ€rtans dag present. 


Jag köpte hem nĂ„gra emaljmuggar 
till det en guldfĂ€rgad vinyl Aslan c114.Jag valde texten: Love MY HOT COCO med hjÀrtan.


Love Àr i typsnittet Carrington
och HOT COCO i Arial rounded .

HjÀrtan hittade jag i Silhuette design biblioteket.


Foliet hÄller fint för beröring &
se sÄn fin present det blev!

Kom bara ihÄg att handdiska! :-)

Lycka till med era muggar!  

💟
Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

FlerfÀrgstryck i textilvinyl - inte sÄ svÄrt som man kan tro.

Att pressa textilvinyl pÄ klÀder Àr sÄ roligt och ger ett sÄ otroligt proffsigt resultat. NÀr man sen börjar lÀgga ihop olika fÀrger och strukturer pÄ textilvinylen blir resultatet ofta vÀldigt levande och supersnyggt.

Silhouette slÀpper i höst en hel hög med nya material, bland annat Silhouette Glitter Stickers som Helena har skrivit om tidigare. För oss som hellre arbetar med textiltryck kommer Silhouette att slÀppa nya fina HTV (Heat Transfer Vinyl) som kommer finnas hos Folier.se. Dessa vinyler Àr utmÀrkta att anvÀnda nÀr man ska göra flerfÀrgstryck.

Jag har tÀnkt att trycka en tygkasse med en relativt stor sköldpadda pÄ. Sköldpaddan Àr perfekt att anvÀnda för flerfÀrgstryck för den Àr enkel att kalkera i Silhouette Studio.


Kalkera och dela upp i fÀrg Jag börjar med att kalkera motivet för att kunna dela upp det. Jag valde för denna bild att kalkera efter ytterlinjerna eftersom jag vill ha ut alla linjerna sÄ jag senare kan dela upp dom.NĂ€r sköldpaddan Ă€r kalkerad delar jag upp d…

Dekorera pumpor med hjÀlp av din Silhouette Cameo

Bara tvÄ veckor kvar till Halloween, och man kan köpa sin första pumpa! Vi har som tradition att karva vÄr pumpalykta helgen innan Halloween, sÄ dÀr fÄr jag hÄlla mig ett tag till, men det finns ju sÄ mycket annat roligt man kan göra. Som att dekorera med vinyl till exempel. Och vill man ha en pumpa som alldeles sÀkert inte skrumpnar eller blir uppÀten av mördarsniglar innan 31 oktober kan man göra en i betong! Det kan du lÀsa om i detta inlÀgg, och du fÄr ocksÄ tips pÄ hur du kan dekorera med hjÀlp av schabloner och fÀrg. Schablonerna gör du sÄ klart med din Silhouette Cameo och det Àr precis lika lÀtt som att skÀra ut mönster i vanlig vinyl.

Dekorera med schabloner och fĂ€rg NĂ€r jag dekorerar med fĂ€rg anvĂ€nder jag mig av Aslan Stencilfolie PremiumMask 85K som Ă€r det fullstĂ€ndiga namnet pĂ„ en stencilfolie som man kan anvĂ€nda pĂ„ de flesta material. Den Ă€r 315 cm bred och passar alltsĂ„ utmĂ€rkt i din Silhouette Cameo. NĂ€r du bestĂ€ller den hos Folier kan du vĂ€lja om du behöver 5, 10 eller…

SkÀr ut din första design!

Okej, skÀrmaskinen har packats upp och installerats och jag har lÀrt mig hur jag stÀller in arbetsytan. Nu dÄ, kan jag fÄ skapa en design och börja skÀra ut nu?

Absolut, nu gör vi en enkel design och skÀr ut! Börja med att öppna Silhouette Studio och stÀll in din arbetsyta sÄ börjar vi. :)
Det blir ett lÄngt inlÀgg med mÄnga bilder!


Vi börjar med ett enkelt motiv frÄn Silhouette Biblioteket. NÀr du kopplade in din Cameo (eller Portrait, eller Curio, vilken maskin du nu har) sÄ laddades ett antal bilder ner i ditt bibliotek. Biblioteket kommer du Ät genom knappen uppe i listen till höger i Silhouette Studio.


MÄnga av dessa designs Àr enkla att börja med. Jag valde en (enfÀrgad) blomkrans som skÀrs ut i ett stycke. (Jag minns inte om kransen ingÄr i gratisdesignerna eller om det Àr en fil som jag har laddat hem frÄn Silhouette DesignStore...) Dubbelklicka pÄ designen, sÄ tar du med den tillbaka till din arbetsyta.

Den hĂ€r designen kommer med bara skĂ€rlinjerna synliga. Jag brukar föredra…