FortsÀtt till huvudinnehÄll

Alla hjĂ€rtans dag present! 💓

Nu börjar det nĂ€rma sig dagen dĂ„ man kan 
skĂ€mma bort sina kĂ€raste lite extra. đŸ’“đŸ’“đŸ’“


Jag Ă€lskar att kunna mysa i soffan och dricka 
nÄgot varmt tillsammans med familjen.


DĂ„ kĂ€nns det sjĂ€lvklart att man vill pimpa till muggen lite extra och ge bort som en 
alla hjĂ€rtans dag present. 


Jag köpte hem nĂ„gra emaljmuggar 
till det en guldfĂ€rgad vinyl Aslan c114.Jag valde texten: Love MY HOT COCO med hjÀrtan.


Love Àr i typsnittet Carrington
och HOT COCO i Arial rounded .

HjÀrtan hittade jag i Silhuette design biblioteket.


Foliet hÄller fint för beröring &
se sÄn fin present det blev!

Kom bara ihÄg att handdiska! :-)

Lycka till med era muggar!  

💟
Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

FlerfÀrgstryck i textilvinyl - inte sÄ svÄrt som man kan tro.

Att pressa textilvinyl pÄ klÀder Àr sÄ roligt och ger ett sÄ otroligt proffsigt resultat. NÀr man sen börjar lÀgga ihop olika fÀrger och strukturer pÄ textilvinylen blir resultatet ofta vÀldigt levande och supersnyggt.

Silhouette slÀpper i höst en hel hög med nya material, bland annat Silhouette Glitter Stickers som Helena har skrivit om tidigare. För oss som hellre arbetar med textiltryck kommer Silhouette att slÀppa nya fina HTV (Heat Transfer Vinyl) som kommer finnas hos Folier.se. Dessa vinyler Àr utmÀrkta att anvÀnda nÀr man ska göra flerfÀrgstryck.

Jag har tÀnkt att trycka en tygkasse med en relativt stor sköldpadda pÄ. Sköldpaddan Àr perfekt att anvÀnda för flerfÀrgstryck för den Àr enkel att kalkera i Silhouette Studio.


Kalkera och dela upp i fÀrg Jag börjar med att kalkera motivet för att kunna dela upp det. Jag valde för denna bild att kalkera efter ytterlinjerna eftersom jag vill ha ut alla linjerna sÄ jag senare kan dela upp dom.NĂ€r sköldpaddan Ă€r kalkerad delar jag upp d…

Silhouette Studio baskunskap - stÀll in din skÀryta

Det hĂ€r inlĂ€gget Ă€r det allra första i en serie med baskunskap i Silhouette Studio®, inlĂ€gg för dig som Ă€r den nyaste av nybörjare!


I detta inlĂ€gg gĂ„r jag igenom hur du stĂ€ller in din skĂ€ryta - var du hittar instĂ€llningarna och vad de olika instĂ€llningarna gör. Jag anvĂ€nder version 4 av Silhouette Studio, som du kan ladda ner hĂ€r om du inte har den.  OBS: Vissa av funktionerna jag visar hĂ€r Ă€r enbart tillgĂ€ngliga om du har en uppgradering av programvaran (Designer Edition eller Designer Edition plus).
1: Panelen för sidinstÀllningar hittar du lÀngst upp i verktygsfÀltet pÄ högra sidan (alternativt i menyn under Paneler ->SidinstÀllningar).

2: Under sidstorlek stÀller du in hur stor din arbetsyta ska vara. Programmet kÀnner av vilken maskin du har anslutit och kan enkelt ge dig standardmÄtten för den maskinen nÀr du vÀljer i rullisten. Du kan ocksÄ ange egna mÄtt, om du t.ex. vill mata vinyl direkt frÄn en rulle eller om du har ett ark som Àr större Àn standardmÄtten.
3: Kommer du at…

12 barnsliga favoritfonter! (och var du hittar dem)

Ganska ofta kommer det frÄgor om favoritfonter för olika syften och ÀndamÄl och hÀr tÀnkte jag bjuda pÄ nÄgra av mina favoriter nÀr det kommer till de barnsligare projekten.

Jag tror att jag har nÀmnt nÄgon gÄng att jag gillar att ha mÄnga olika fonter att vÀlja pÄ??? (Kan vara att jag nÀmnt nÄgot om det i inlÀgget om fontorganisering och Àven i inlÀgget om hur man fÄr tillgÄng till flera fonter i Silhouette Studio)

Alla dessa fonter Àr gratis att ladda ner för privat bruk. (Om det inte stÄr nÄgot annat behöver man köpa en licens för att anvÀnda dem i kommersiellt syfte.

1:Cutie patootie
Cutie Patootie Àr en söt och prydligt handtextad font. Finns i tre olika varianter - normal, hollow och skinny.
2: Grenouille
Det hÀr Àr en av mina absoluta favoriter. Den Àr lagom wonky, lagom quirky, lagom wobbly... Underbar till mÄnga olika projekt!
3: Minya Nouvelle
Minya Nouvelle pĂ„minner mig om en gammeldags skrivmaskin pĂ„ nĂ„got vis, fast med en lekfull twist. Precis som Grenouille sĂ„ Ă€r den underba…